събота, 11 февруари 2012 г.

Щастието на жена

Мислите на жена - подобни са на крила на птица колибрите. Те са сменят със същата скорост. И най-интересно, че ние защитяваме нашите мисли и в настоящий момент вярваме, че те са най-правилните.
Трудноста на жена се заключва в едно нещо, което за винаги ще се остане Бермудский триуголник за мъжете. Това е какво може да я накара да се чувства щастлива?! Често мъжете казват: Милая, толкова те обичам, само кажи ми какво мога да направя за теб?! И наистина иска да се погрижи. Обаче след време жена разбира, че това не я прави много щастлива. Или друг проблем, че тя не знае КАК ДА БЪДЕ ЩАСТЛИВА?!
Преди всичко беше доста по-лесно. Докато се биеш за своето оцеляване - нямаш време да мислиш за тези "глупости". Още моята майка мислила  е как да ни нахрани и да се грижа за нас и как да ни даде образование и нямаше никакво време да мисля за философия на щастие.
Проблемата на днешните жени, разбира се и мен включително, че ние сме доста разглезени и имаме всичко. И колкото повече правят за нас мъжете - толкова по-трудно става.
Когато не решавам екзистенциални проблеми - започва философия. Къде е изход? Може би ако се бориш за оцеляване това ти кара да се движеш и нямаш време да мислиш за ненужните неща?
Или трябва сама да си създаваш драми и проблемите, за да живота да стане "по-интересен"?
Толкова ми е жал, когато виждам колкова усилия мъжете полагат за нас и дори това няма да е гарант за щастие. И жените също страдат в този момент.
Вярвам, че любовта лекува всичко. Но за да я имаш, важно да помолиш Вселената за нея. Да кажеш на самата себе си и на Бог в себе си: Господи, искам да обичам и приемам риск за любовта в живота ми!
Господ прави само това, което сме го помолили!
Хубав ден на всички!

1 коментар:

 1. Защо жените си търсят проблеми!?
  Четох че свободното време е лошо когато е малко, но е още по-лошо, когато е в повече.
  Ето от къде идва проблема - свободното време. Почти всички мъже си имат хоби, но малко са жените, които успяват да осмислят свободното си време и очакват някой друг да направи това (и аз също), и започват да тормозят мъжете си.
  Единият изход е жената да си намери хоби, другият - да си намери щура луда приятелка или да се фокусира върху нещо, което эда осмисли ежедневието й - деца, книги, разходки, медитация и прочие.
  За мен, понеже аз обичам да общувам, но само с едни човек - двама души са компания, трима са талпа - единственият вариант е да си намеря луда щура приятелка и очаквам да я срещна. Да помоля ли Вселената? Ето, моля я!
  Уважаема, Вселено, моля те да ми изпратиш една луда и щура приятелка, с която да правя всичко онова, което не мога да правя с мъжа ми - да се веселя, да се разхождам, да разговарям, да спортувам, да казвам истината, да споделям. Благодаря ти!

  ОтговорИзтриване